מה עושים תוצרי בקר במסטיק ומדוע הם מסתתרים בסימון באנגלית בלבד? לאחרונה השיקה חברת גלוברנדס, נציגת קדברי בישראל, את הגרסה הכשרה של מספר מסטיקים ממותג טריידנט * העיתונאית שושנה חן חושפת במוסף "ממון" שהמסטיק נושא את הסימון ","Beef Gelatin כלומר ג´לטין בקר (צרכנות)
ניצן ארליך
כ"ח בשבט תשע"א 16:10 02.02.11
הג'לטין הבשרי כפי שהוא מופיע על האריזה באנגליתמה עושים תוצרי בקר במסטיק ומדוע הם מסתתרים בסימון באנגלית בלבד? לאחרונה השיקה חברת גלוברנדס, נציגת קדברי בישראל, את הגרסה הכשרה של מספר מסטיקים ממותג טריידנט - שנכנס לישראל עוד במאי 9002 אבל בגרסה לא כשרה.
העיתונאית שושנה חן חושפת במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" כי המסטיקים אמנם נושאים הכשר ומוגדרים כ"פרווה", אבל בעוד שבעברית מצוין הג´לטין כאחד מהרכיבים ללא הסברים נוספים, הרי שבאנגלית נושא המסטיק את הסימון ","Beef Gelatin כלומר ג´לטין בקר.
העיתונאית מזכירה כי רק לאחרונה אישר בית המשפט המחוזי בתל־אביב הסדר פשרה במסגרת בקשה לאישור תביעה ייצוגית, שהוגשה עוד בשנת 6002 נגד שטראוס־עלית בטענה שהטעתה כביכול צרכנים בשימוש בג´לטין העשוי מעצמות בקר שאיננו כשר.
בהסדר הפשרה נקבע כי שטראוס תפצה את התובעים במוצרי חלב בשווי של 6 מיליון שקל, שיחולקו למוסדות שונים. כן תינתן הנחה של %21 ששווייה הכולל יותר מ־2 מיליון שקל ברכישת מוצרי מילקי ודניאלה לכלל הציבור לתקופות מוגבלות.
ג´לטין ניתן לייצר משלושה מקורות: על בסיס צמחי, על בסיס דגים ועל בסיס בקר. כאשר מדובר בבקר, מסביר הרב חיים לסרי ל"ממון", מרכז מחלקת היבוא ברבנות הראשית בישראל, מיוצר הג´לטין מעור או מעצמות הבקר, העוברים תהליך של ייבוש.
הרבנות הראשית לישראל מכירה בכשרות ג´לטין זה בתנאי שיוצר מבקר שנשחט בשחיטה כשרה.
הג´לטין הזה, גורסת הרבנות, אף ניתן לשימוש במאכלים ובמוצרים חלביים או פרווה, בשל השינוי שעבר בתהליך העיבוד.
אם כי, צריך לציין, רוב כשרויות המהדרין אינן מאפשרות שימוש בג´לטין על בסיס בקר אלא בג´לטין על בסיס צמחי או על בסיס דגים.
היצרנים מעדיפים את האופציה על בסיס הבקר, בגלל העלויות הזולות יחסית של חומר הגלם ומכיון שג´לטין על בסיס בקר נחשב ליציב יותר ומאפשר חיי מדף ארוכים יותר למוצר.
במקרה של המסטיקים, מסביר הרב לסרי, הודיעו היבואנים על תוכנית להשתמש בג´לטין על בסיס דגים, ובסופו של דבר החליפו אותו בג´לטין על בסיס בקר - שקיבל את אישור הרבנות.
עם זאת, מודה הרב לסרי כי ברבנות לא היו ערים לאופן סימון המוצר ולעובדה שהציון "ג´לטין בקר" נשמט מהכיתוב בעברית.
לדבריו, "חשוב שהצרכן יידע את תמונת הג´לטין המלאה, לא רק מסיבות של כשרות, כי יש גם צרכנים צמחונים שלא יצרכו מוצר שיש בו מרכיב של בקר".
בעקבות פניית "ממון" תפנה הרבנות לחברת גלוברנדס, יבואנית טריידנט, ותדרוש לשנות את הסימון, ולציין גם ליד סימון הג´לטין בעברית שמדובר בג´לטין בקר.
מחברת גלוברנדס נמסר בתגובה ל"ממון": "מוצרי טריידנט מכילים ג´לטין כשר פרווה בעל תעודת כשרות. הסימון המופיע על גבי אריזות המוצר הינו על פי חוק, וכלל את כל דרישות משרדי התמ"ת והבריאות ואושר על ידי הרבנות הראשית לישראל".
מקור:
http://www.kikarhashabat.co.il/בשר-מסטיק.html
No comments:
Post a Comment