Thursday, February 03, 2011

Trident Gum contains "beef or pork Gelatin"!

התרמית: בשר בקר במסטיק שלכם

‫מה עושים תוצרי בקר במסטיק‬ ומדוע הם מסתתרים בסימון בא‫נגלית בלבד? לאחרונה השיקה חברת‬ ‫גלוברנדס, נציגת קדברי בישראל, את‬ ‫הגרסה הכשרה של מספר מסטיקים‬ ‫ממותג טריידנט * העיתונאית שושנה חן חושפת במוסף "ממון" ש‬המסטיק נושא את הסימון "‪,"Beef Gelatin‬‬ ‫כלומר ג´לטין בקר (צרכנות)
ניצן ארליך
כ"ח בשבט תשע"א 16:10 02.02.11
‫הג'לטין הבשרי כפי שהוא מופיע על האריזה באנגלית‬‫מה עושים תוצרי בקר במסטיק‬ ומדוע הם מסתתרים בסימון בא‫נגלית בלבד? לאחרונה השיקה חברת‬ ‫גלוברנדס, נציגת קדברי בישראל, את‬ ‫הגרסה הכשרה של מספר מסטיקים‬ ‫ממותג טריידנט - שנכנס לישראל עוד‬ ‫במאי 9002 אבל בגרסה לא כשרה.

העיתונאית שושנה חן חושפת במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" כי המסטיקים אמנם נושאים הכשר ומו‫גדרים כ"פרווה", אבל בעוד שבעברית‬ ‫מצוין הג´לטין כאחד מהרכיבים ללא‬ ‫הסברים נוספים, הרי שבאנגלית נושא ‬המסטיק את הסימון "‪,"Beef Gelatin‬‬ ‫כלומר ג´לטין בקר.‬

‫העיתונאית מזכירה כי רק לאחרונה אישר בית המשפט המחוזי בתל־אביב הסדר פשרה‬ ‫במסגרת בקשה לאישור תביעה ייצוגית,‬ ‫שהוגשה עוד בשנת 6002 נגד שטראוס־‫עלית בטענה שהטעתה כביכול צרכנים‬ ‫בשימוש בג´לטין העשוי מעצמות בקר‬ שאיננו כשר.



בהסדר הפשרה נקבע כי‬ ‫שטראוס תפצה את התובעים במוצרי‬ חלב בשווי של 6 מיליון שקל, שיחולקו‬ ‫למוסדות שונים. כן תינתן הנחה של‬ ‫%21 ששווייה הכולל יותר מ־2 מיליון‬ ‫שקל ברכישת מוצרי מילקי ודניאלה‬ ‫לכלל הציבור לתקופות מוגבלות.‬



‫ג´לטין ניתן לייצר משלושה מקורות: על בסיס צמחי, על בסיס דגים ועל‬ ‫בסיס בקר. כאשר מדובר בבקר, מסביר‬ ‫הרב חיים לסרי ל"ממון", מרכז מחלקת היבוא‬ ‫ברבנות הראשית בישראל, מיוצר הג´לטין מעור או מעצמות הבקר, העוברים‬ ‫תהליך של ייבוש.



הרבנות הראשית לישראל מכירה בכשרות ג´לטין זה בתנאי‬ ‫שיוצר מבקר שנשחט בשחיטה כשרה.‬



‫הג´לטין הזה, גורסת הרבנות, אף ניתן‬ ‫לשימוש במאכלים ובמוצרים חלביים‬ ‫או פרווה, בשל השינוי שעבר בתהליך‬ ‫העיבוד.



אם כי, צריך לציין, רוב כשרויות המהדרין אינן מאפשרות שימוש‬ ‫בג´לטין על בסיס בקר אלא בג´לטין על‬ ‫בסיס צמחי או על בסיס דגים.‬



‫היצרנים מעדיפים את האופציה על‬ בסיס הבקר, בגלל העלויות הזולות יח‫סית של חומר הגלם ומכיון שג´לטין על‬ ‫בסיס בקר נחשב ליציב יותר ומאפשר‬ ‫חיי מדף ארוכים יותר למוצר.



במק‫רה של המסטיקים, מסביר הרב לסרי,‬ ‫הודיעו היבואנים על תוכנית להשתמש‬ ‫בג´לטין על בסיס דגים, ובסופו של‬ ‫דבר החליפו אותו בג´לטין על בסיס‬ ‫בקר - שקיבל את אישור הרבנות.



עם‬ זאת, מודה הרב לסרי כי ברבנות לא‬ היו ערים לאופן סימון המוצר ולעובדה‬ ‫שהציון "ג´לטין בקר" נשמט מהכיתוב‬ ‫בעברית.



לדבריו, "חשוב שהצרכן יידע‬ את תמונת הג´לטין המלאה, לא רק‬ ‫מסיבות של כשרות, כי יש גם צרכנים‬ ‫צמחונים שלא יצרכו מוצר שיש בו‬ מרכיב של בקר".‬



‫בעקבות פניית "ממון" תפנה הרבנות‬ לחברת גלוברנדס, יבואנית טריידנט,‬ ‫ותדרוש לשנות את הסימון, ולציין גם‬ ‫ליד סימון הג´לטין בעברית שמדובר‬ בג´לטין בקר.



מחברת גלוברנדס נמסר‬ בתגובה ל"ממון": "מוצרי טריידנט מכילים ג´‫לטין כשר פרווה בעל תעודת כשרות.‬ ‫הסימון המופיע על גבי אריזות המוצר‬ הינו על פי חוק, וכלל את כל דרישות ‫משרדי התמ"ת והבריאות ואושר על‬ ‫ידי הרבנות הראשית לישראל".‬



מקור:



http://www.kikarhashabat.co.il/בשר-מסטיק.html





No comments: